2011-07-25

Vildsvinen har blivit vilda


Tittar på TV, ser Wildboores gone wild på Discovery. Bara där får man huvudbry, Wild boores gone Wild? Dom är Wild boores, dom should be wild.

Hur som, till en början är det intressant, ett gäng testosteronstinna grabbar kommer som hjältar till ett område som har problem med vildsvin. Dom spårar och hittar spår från GIANT HOGS, sen kommer de fram till att de ska släppa loss hundarna så fort solen gått ner. I vinjetten innan reklamen är det ett skrikande vildsvin med knallröda ögon som stångar vilt omkring sig. Jag börjar ana amerikanst oråd.

När solen går ner spårar det ur.

Först släpper de lös några Pitbulls senare en Grand Danoa. Oj det var ovanligt att jaga vildsvin med sådana hundar tänker jag. Hundarna sätter av in i buskarna, men inte igång med ett ståndskall eller ett klassiskt drev. Nä hundarna siktar strupe och kopplar betten. Vildsvinet skriker som en stucken gris och sprattlar som en gris.

Jag som jägare tänker enligt jaktetiken vi har i sverige, att nu får dom skynda sig att ta bort hundarna och avliva den stackars grisen. Men, dom varken dödar, söver eller sätter vildsvinen i bur. Nä dom ska brotta ner dem för hand "Som en riktig man!" och knyter ihop benen på dem för sen att slänga dom på sitt pickup-flak där vildsvinet får ligga. Sen var det så det var med det. Det blir "bra TV", grisar skriker som bekant en del. Sen börjar dom härja med fällor. Jag tänker, suck fy fan, och äcklas av amerikaner.

Nästa program på Discovery är Prototype This. Intressant, dom bygger en dusch. Dom har en deadline. Dom får kämpa för att hinna. Dom hinner precis. Jag tänker fy fan för amerikaner och deras tidsplaneringar.

Stal en bild också.

2 kommentarer:

  1. Bra ja. Jag fick precis samma känsla när jag såg det där en gång. Vidirgit. Och deras jävla falsettskrik och allmänt respektlösa attityd. Det är skillnad på det och att hålla upp en trast och säga "Trasten är död Jerker". Stor skillnad.

    Förresten är jag mog fan vassare än dig på flugfågningen!

    SvaraRadera