2011-05-04

Indiemat

Ett program i P3 gav genren påökning igår, tidigare kända grenar i gengren är indiefilm och indiemusik. Nu finns även indiemat.

Icke att förväxla med indisk mat. Fast man kan i och för sig göra indisk mat av indiemat. Jag ska inte strula till det utan jag ska förklara för de som inte lyssnade.

Vi äter mat varje dag, oftast mat som vi har köpt med lika mycket omtanke som vi spolar toaletten. Det kallar jag för schlagermat.

IndieMat är för de som vill vara annorlunda, vara "indie". För de som vill äta mat med historia, mat som man vet var den kommer ifrån, vad djuret åt, var djuret levde eller vem som förhand ystade osten. Hur den personen ystade osten. Eller kanske man känner bonden eller har odlat det själv. Mat med mer värden än näringsvärden. Det som nu kallas IndieMat

Bild på typisk indieMat. Kon heter 260 Rosa, hennes mamma hette 212 Rosa. Hon är ekologsik och har levt sitt liv på Gårdtjärnstraktens gröna ängar. Om du har en köttbit på tallriken och vet allt det där så äter du indiemat. Bon appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar